2013 Concerto Primo

Ons eerste concert! Een kerstconcert met werken uit diverse tijdvakken, uitgevoerd op 21 december 2013 in de Johanneskerk in Amersfoort en  tot de laatste stoel uitverkocht. Mede dankzij de prachtige begeleiding was het een sprankelend concert.

Klik op de flyer om te horen hoe dat toen klonk.......

2014 Van Dromen en Draken

In oktober 2015 hebben we een programma uitgevoerd 'Van dromen en draken'. Het thema van dit programma omvatte muziek met dromen van kinderen, grappige vertellingen en als slotstuk de mini-opera van John Rutter genaamd 'The Reluctant Dragon'. Ook dit concert werd uitgevoerd in Amersfoort. Een vrolijke voorstelling met een verteller, een draak, een ridder en natuurlijk de jongen, allemaal in bijpassende kostuums en met een beperkte enscenering.

In Leusden is een aangepaste kindervoorstelling van ‘The Reluctant Dragon’ gegeven in het Thuintheater.

Beide programma’s werden begeleid door leden van l'Orchestre Particulare en enkele andere professionals uit ons netwerk. Kamerkoor Fibonacci is een enthousiast koor met leden die zelf zorg dragen voor de kostuums (de jongen, draak, ridder, het volk), de verlichting, het decor en natuurlijk de promotie in en om Amersfoort.

2015 Alma Argentina

Een Argentijns programma waarin twee werken centraal staan: de Misa Criolla van Ariel Ramirez (1964) en de Misa a Buenos Aires (Misa Tango) van  Martin Palmeri ( 1965), beide Argentijnse componisten. Om het karakteristiek karakter van de tango te versterken en de muziek nog aantrekkelijker te maken voor het publiek is de  Argentijnse tango op onderdelen van de mis gedanst door een duo afkomstig van de Amersfoorts dansschool Cheek2cheek. Bij dit eigenzinnig Argentijnse programma hoorden ook Argentijnse instrumenten uitgevoerd door musici met een Argentijnse feeling: Percussie en bandoneon. De 3 solisten zijn allen uit het koor afkomstig.

Vanwege de run op de kaartverkoop zijn we uitgeweken naar de Xaveriuskerk waar we een kleine 400 luisteraars hebben vergast op dit prachtige programma.

2016 Lux Aeterna

Dit was een heel bijzondere uitvoering: een ‘belevenisconcert’ geïnspireerd door Allerzielen.

In de Rooms Katholieke traditie wordt Allerzielen gevierd op 2 november. Dan herdenkt men de overledenen en wordt een requiemmis opgedragen. Afscheid, verdriet, rouw en liefde zullen zichtbaar en hoorbaar zijn, maar ook licht en bevrijding.

Dat past bij John Rutters Requiem waarin de gang van donker naar licht zo prachtig muzikaal is weergegeven. Lux Aeterna!

Kamerkoor Fibonacci werktte samen met acht beeldend kunstenaars van de VABK. Hun werk en ons optreden vulden elkaar aan en vormden één geheel.

Het publiek kreeg de gelegenheid zich te verbinden met de beelden en de muziek: de bezoekers konden tijdens het programma voor de pauze (zwijgend) rondlopen langs het geëxposeerde werk. Na de pauze, bij het Requiem, zat het publiek in de zaal.

2016 My dancing day

Op 17 december voerde Fibonacci een intiem kerstconcert uit in kerkje van Sint Joris op ’t Zand in  Amersfoort.  Er werden werken uitgevoerd van Max Reger, Berlioz en Mendelssohn maar ook vierden we kerstmis in calypso stijl.

2017 Zeven smarten van Maria

Op 15 september, daags na het feest van de Kruisverheffing, gedenkt de Kerk de zeven smarten van Maria. In ons concert van 16 september hebben wij, passend bij de smarten,  zeven verschillende muziekstukken gezongen. Dominee Anette Sprotte vertelde het levensverhaal van Maria en aan de hand van kunstwerken. Dit werd afgewisseld met diverse muzikale werken zoals Totus Tuus van Henrick Górecki en Out of the deep van John Rutter.

Dit concert werd begeleid door pianiste Felicity Goodwin en Angela Stevenson op cello.